Табиғи өнімдер – денсаулық кепілі.Экологически чистые продукты – залог здоровья будущих поколений.

Авторы

  • A. S. Moldagalyeva. Әл-Фараби атындағы ҚазҰУ, заң факультеті кеден, қаржы және экологиялық құқық кафедрасының оқытушысы.

Ключевые слова:

тамақ өнімдері, генетикалық модификацияланған организм, генeтикалық аппарат, табиғи өнім, продукция, генетический модефицированный организм, информация, натуральные продукты,

Аннотация

Мақалада автор Қазақстан Республикасының тамақ өнімдерінің қауіпсіздігін құқықтық қамтамасыз ету мәселелерін қарастырады. ГМО-ға түсінік бере отырып, тамақ өнімдеріндегі ГМО-ның зиянды және зиянсыз салдарына салыстырмалы талдау жасайды. Автор тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы заңының баптарына кейбір ұсыныстарын келтірген. Сонымен қатар Қазақстан Республикасындағы азық-түлік өнімдерінің бағасын тұрақтандыру мәселесіне тоқталған. В статье автор рассматривает проблемы правового обеспечения пищевой продукции Республики Казахстан.Дает понятие и содержание ГМО, а также проводит сравнительный-правовой анализ между ГМО и экологически чистыми продукциями. Автор дает некоторые предложения, которые могут на законных основаниях обезопасить пищевую продукцию, употребляемую человеком. Кроме того, автор рассматирвает проблему соотношения качества и цен пищевой продукций в Республике Казахстан.

Библиографические ссылки

1. Интернет сайт.
2. Шамшина Ж.Қ. ГМО өнімдерінің пайдасы мен зияны. – 2013.
3. Раманқұлов Е. Дамыған деген елдерде ГМО пайдалану қалай реттелуде?! – 2013.
4. Қазақстан Республикасының 2007 жылғы 21 шілдедегі «Тамақ өнімдерінің қауіпсіздігі туралы» Заңы.

Загрузки

Опубликован

2016-02-19

Выпуск

Раздел

ПРИРОДОРЕСУРСОВОЕ И ЭКОЛОГИЧЕСКОЕ ПРАВО