Қылмыстылықты ескерту – қылмыстық-құқықтық тиімділік нәтижесі.Предупреждение преступности – результат уголовно-правовой эффективности. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақалада кәмелетке жасы толмағандардың қылмыстылығын ескерту, алдын алу және қылмыстылықпен күрес жүргізудің тиімділігі мәселелері қарастырылған.В статье рассматривается вопрос о предупреждении преступности несовершеннолетних. Также раскрываются проблемы эффективности борьбы с преступностью несовершеннолетних.
Keywords: қылмыстылықты ескерту; қылмыстылықтың алдын алу; қылмыстық-құқықтық тиімділік; қылмыстылықпен күрес жүргізудің тиімділігі; предупреждение преступности; уголовно-правовая эффективность; эффективность борьбы с преступностью