Конституциялық құқықтық теңдіктің теориялық мәселелері. Конституционные права теоретичеких вопросов равенства. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақалада теңдік мәселесінің теориялық сауалнамаларының теңсіздігінің жан-жақты қырлары қарастырылған.Құқықтық теңдік пен формальдs теңсіздіктердің анықтамаларына сипаттама беріле отырып, салыстырмалы түрде зерттеліп ашылған. Қоғамдық қатынастарда кездесетін, заңсыз теңсіздіктің мағынасы ашылып, әрекет етуші нормативті құқықтық актілерден көрініс табу жолдары көрсетілген. Заңсыз теңсіздіктің қоғамдық қатынстардағы рөліне көңіл аударылған. Формалды теңдіктің мақсаты айқындалған.В статье со всех сторон рассматриваются теоретические вопросы равенства, даны понятия и виды неравества.А также описаны виды равноправия, равенство и сделан анализ неравноправности в формальном описании, который исследовался в сравнительном виде. Были расскрыты цели неравноправности при использовании нормативно правовых актов и выявлены пути их решений. Описана роль общественных отношений при незаконной равноправоности. Была выявлена формальная цель равенства.
Keywords: теңдік; тең құқықтық; үстірт теңдік; теңсіздік; равенство; равноправие; формальное равенство; неравенство