Шетелдік виктимологияның дамуының кезеңдері туралы.Об основных этапах развития зарубежной виктимологии. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақалада шетелдік виктимологияның дамуының негізгі кезеңдері қарастырылған. Шет елдегі виктимологиялық зерттеулердің негізгі бағыттары талданылған. Қылмыстың жәбірленушілерін оңалту мен оларға қызмет көрсетудің арнайы бағдарламалары ашылған. Сонымен қатар, қылмыстылық және қылмыстың жәбірленушілерітуралы сенімді ақпарат алу үшін шетелдік виктимологиялық зерттеулердің тәжірибесіне назар аударылған.В данной статье рассматриваются основные этапы развития зарубежной виктимологии. Анализируются основные направления развития виктимологических исследований за рубежом. Подробно раскрываются специализированные программы реабилитации и службы помощи жертвам преступлений. А также уделяется внимание практике зарубежных виктимологических исследований для получения надежной информации о преступности и жертвах преступлений.
Keywords: виктимология; қылмыстың жәбірленушісі; қылмыстылық; оңалту; халықаралық ынтымақтастық; жертва преступлений; преступность; реабилитация; международное сотруд- ничество