Проблемы защиты отдельных прав работников СМИ в Казахстане. Қазақстандағы жұмыскерлердің кейбір құқықтырының қорғалу мәселелері. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В настоящей статье рассматриваются отдельные вопросы реализации права на возмещение морального вреда.Также широко представлена практика по рассматриваемой проблематике. Приведены точки зрения ведущих ученых и практиков в исследуемой области. Проведены определенные социологические работы. В конце публикации даются выводы, полезные для теории и практики.Осы ғылыми мақалада журналистер өздерінің моральдық зиянды өтеуге құқығын жүзеге асыруының кейбір мәселелері қарастырылған. Белгілі бір әлеуметтік зерттеулер келтірілген. Сонымен қатар осы саладағы жетекші ғалымдардың көзқарастары берілген. Мақаланың соңында белгілі бір қорытындылар қарастырылған.
Keywords: суд; закон; право; журналист; информация; свобода; спор; стороны; сот; заң; құқық; ақпарат; бостандық; дау; тараптар