Жеке адамның құқығын қорғау қылмыстық сот өндірісінің негізгі кепілдігі ретінде.Защита прав человека как одна из гарантий уголовного судопроизводства. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақалада қылмыстық іс жүргізудің негізгі объектісі адам құқықтарын қорғау қажеттігінің мәні мен маңызы қарастырылады. Автор бұл жұмыста бұрынғы кездегі және қазіргі уақыттағы қылмыстық іс жүргізудің арақатынасын ашуға тырысады. Сонымен бірге қылмыстық сот өндірісі барысын да адам құқықтарын қорғаудың негізгі қағидалары ашылып кетеді.В данной статье автор рассматривает одну из основных задач уголовного судопроизводства–обеспечение прав личности. Автор раскрывает современные и исторические понятия в защите прав человека в уголовно судопроизводстве. В статье указываются основные принципы обеспечения прав личности в уголовном судопроизводстве.
Keywords: қылмыстық процесс; дәлелдеу теориясы; қылмысты ашу; айыпталушы; сезікті; факт; уголовный процесс; теория доказательств; раскрытие преступления; подозреваемый