НЕКОТОРЫЕ ПРОБЛЕМНЫЕ ВОПРОСЫ ОСВОБОЖДЕНИЯ ОТ УГОЛОВНОЙ ОТВЕТСТВЕННОСТИ ПО ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВУ КЫРГЫЗСКОЙ РЕСПУБЛИКИ. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Бұл мақалада автор қылмыстық жауаптылықтан босатудың кейбір мәселелерін қарастырған. Қылмыстық жауаптылыққа тарту немесе тарткау сұрағын тету үшін, екі компонентті білу қажет. Істеген істі қылмыстық емес ден тану (отыніс-әрекешінде қылмыс құрамының болмауын білдіреді), сөзсіз, тұлғаны қылмыстық жауапталыққа тартудан бостады. Және,керісінше, ҚР ҚК.. Ерекше бөлімімен қарастырылған іс-әрекет қылмыстың болып сараланса, онда ҚР ҚК 65, 66, 67 баптарында көрсетілген негіздер бойынша тұлғаны қылмыстық жауаптылыққа, тартуға, жаза тоғайындауға, не болмаса қылмыстық жауантылықтан, және жаза тағайындаудан босатуға неғіз болып табылады.
Keywords: преступления; отграничения преступного поведения от непреступного; квалификации преступного поведения; освобождение от уголовной ответственности является