(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Осы мақалада қазіргі кездегі демографиялық проблемалар талданған. Сонымен қатар мақалада депопуляцияның туындауы секілді, туылым, өлім, өмір сүру ұзақтығы, көші-қон мəселелері жете зерттелген. Мақалада демографиялық үдерістерді мемлекет тарапынан реттеу ерекшеліктері қарастырылады. Сондай-ақ ҚР-дағы демографиялық проблемаларды шешудегі мемлекеттің рөлі айқындалған. Авторлар демографиялық мəселелерді шешу үшін мемлекеттің қызметін əрі қарай жетілдіру бойынша ұсыныстар жасауға нұсқама берген. Түйін сөздер: демография, депопуляция, демографиялық қауіпсіздік, мемлекет, мемлекеттің функ- циясы.