(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2018)
Бұл мақалада автор Қазақстан Республикасының энергетикалық секторын реттейтін заңнаманың тарихы мен дамуын зерттейді. Табиғи ресурстарды ұтымды пайдалануға бағытталған жаңартылатын және баламалы энергия іс-пайдалану үшін құқықтық іске асыру тетігінің мемлекеттік қамтамасыз ету қажеттілігі, экономикалық жағынан тартымды болып табылады және ол мемлекеттің қауіпсіздік, қоршаған ортаны компонентінің бірі ретінде, энергетикалық қауіпсіздікті қамтамасыз ету үшін қажет болып табылады Түйін сөздер: заң, қоршаған орта, энергетика, экология, мемлекет.