(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В данной статье автором рассмотренны понятие и правовое обеспечение права доступа к экологической информации. Вопросы доступа к информации, участия общественности в принятии решений и доступа к правосудию гарантированы Конституцией Республики Казахстан. Существующее законодательство Республики Казахстан дает общественности право на получение информации, в том числе экологической, на доступ общественности к принятию решений и правосудию. Мақалада автор экологиялық ақпараттың түсінігі және қолжетімділіктің құқықтық қамтамасыз етілуі қарастырылған. Ақпаратқа кіру, шешімдер қабылдау процесіне жұртшылықтың қатысуы және қоршаған ортаға қатысты мәселелер бойынша сот әділдігіне қол жеткізу Қазақстан Республикасы Конституциясымен кепілдендірілген. Қазақстан Республикасының заңнамасы ақпарат алуға, оның ішінде экологиялық ақпаратпен, қоғамның шешім қабылдауға деген қолжетімділігімен сот төрелігін жүзеге асыруға құқық береді.