(untitled) (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақалада Балабиев Қайрат Рахымұлының «Қазақстан Республикасының әкімшілік іс жүргізу құқығы: жағдайы мен мәселелері» атты монографиясы қарастырылып, әкімшілік құқық және әкімшілік іс жүргізу құқығының теориялық проблемаларын зерттеуге пікір берілген. Мақалада заң процесінің түсінігі, әкімшілік процесс субъектілері, әкімшілік-құқықтық режимдер, әкімшілік-құқықтық даулар мәселесі, әкімшілік іс жүргізу құқығы, Қазақстан Республикасындағы әкімшілік юрисдикцияның іс жүргізу түрлері сияқты күрделі мәселелер қарастырылған. В статье рассмотрена монография Балабиева Кайрата Рахимовича «Қазақстан Республикасының әкімшілік – іс жүргізу құқығы: жағдайы мен мәселелері» и дана рецензия исследованиям автора по проблеме теории административного права и административно- процессуального права.В статье проанализированы такие понятия как процесс, субъекты административного права, административно-правовые режимы, административно-правовые споры, виды административного производства в Республике Казахстан.