Некоторые актуальные аспекты борьбы с терроризмом в рамках антикриминальной деятельности ШОС. ШЫҰ қылмысқа қарсы қызметі аясында терроризммен күрестің кейбір көкейкесті аспектілері. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В статье автор делает акцент на неотложности проблемы борьбы с терроризмом в силу увеличения масштабов его общественной опасности и расширения географии. Анализируя в этой связи договорную базу ШОС,достаточно подробно регламентирующую совместные меры государств-членов по выявлению и пресечениютеррористических и связанных с ними актов, автор обращает внимание на пробелы в правовом регулировании.Как один из вариантов решения этой проблемы предлагается в пределах Конвенции о борьбе с терроризмом,сепаратизмом и экстремизмом 2001 г. Необходимо предусмотреть нормы об искоренении первопричин террористических проявлений. Обосновывается это тем, что внесение такого дополнения способно улучшить и повысить эффективность Конвенции в этой сфере.Мақалада терроризмнің қоғамға қауіп келтіру көлемінің және аумағының кеңеюіне қатысты күрес мәселелерінің кейінге қалдыруға болмайтындығына ерекше көңіл бөлінеді. ШЫҰ келісімшарттық базасын саралай келе, бұл мәселеге қатысты ондағы қатысушы мемлекеттердің ортақ терроризм және оған байланысты актілерді анықтау, болдырмау шараларында автор құқықтық реттеудегі жетіспеушіліктерге барынша мән береді. Бұл мәселені шешудің бір жолы ретінде терроризм, сепаратизм және экстремизмге қарсы күрес жөніндегі 2001 жылғы Кон-венция шеңберінде террористік әрекеттердің туындауына негіз болатын алғашқы себепті жоятын нормаларды қарастыру ұсынылады. Осындай толықтырулар енгізу Конвенцияның осы саладағы нәтижелігінің жақсаруы мен жоғарылауына әкеледі деген негіздеме көрсетеді.