Ішкі сенім алдын-ала тергеудегі дәлелдемелерді бағалаудың критерийі ретінде. Внутреннее убеждение как критерий оценки доказательств на предварительном следствии. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақалада қылмыстық іс жүргізудің өзегі болып табылатын дәлелдемелерді бағалаудың критерийі ретіндегі ішкі сенімнің мәні мен маңызы қарастырылады. Автор бұл жұмыста ішкі сенімнің қалыптасу үрдісін және оның қалыптасуына әсер ететін мән-жайларды ашуға тырысады. Сонымен бірге құқықтық сана категориясына сипаттама жасалып, оны нормативті түрде бекітудің қажеттілігі ашылып кетеді.В данной статье автор рассматривает сущность и значение внутреннего убеждения как критерия оценки доказательств, являющегося основным звеном уголовного процесса. Автор раскрывает процесс формирования внутреннего убеждения и обстоятельства, влияющих на их формирование. В статье так же рассматривается категория правосознания и указывается необходимость его нормативного закрепления.