Некоторые вопросы судебной реализации права на равноценное возмещение при принудительном отчуждении земельных участков для государственных нужд. Мемлекеттік мұқтаждықтар үшін жер учаскелерін мәжбүрлеп алғанда тең бағалы өтеуге құқықты сот арқылы жүзеге... (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
В данной статье рассматриваются отдельные вопросы правового регулирования реализации права граждан и юридических лиц на равноценное возмещение принудительно отчуждаемого земельного участка. В частности, рассмотрены особенности и порядок судебного разрешения спорных вопросов. Определен состав расходов, допустимых для включения в цену выкупа.Мақалада мәжбүрлеп алынатын жер учаскесі үшін тең бағалы өтеуге жеке және заңды тұлғалардың құқықтарын жүзеге асыруды құқықтық реттеудің кейбір мәселелері қарастырылады. Әсіресе даулы сұрақтарды сот арқылы шешудің ерекшеліктері мен тәртібіне назар аударылды. Өтеу құнына енгізілетін шығындардың құрамыанықталды.