Әбiлқайыр ханның Ресей бодандығын қабылдау жолындағы саяси-құқықтық іс-әрекеттері мен көзқарастары.Политико-правовые действия и взгляды хана Абулхаира в ходе принятия Российского подданства. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақала Кіші жүз ханы Әбілқайырдың Ресей бодандығын қабылдау жолындағы саяси-мәмілелік, құқықтық іс-әрекеттері мен ой-пайымдарын ғылыми талқылауға арналған. Көрші мемлекеттермен әскери, мәмілелік, құқықтық қарым-қатынастары баяндалады.Статья посвящена политико-правовым действиям и взглядам хана Младшего жуза Абулхаира в ходе принятия российского подданства. Излагаются военные, дипломатические, правовые взаимоотношения с соседними государствами.