Эволюция гражданского общества в истории политико-правовой мысли. Азаматтық қоғамның дамуы. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Актуализируется проблема эволюции гражданского общества в истории политико-правовой мысли. Гражданское общество рассматривается как составляющая демократической системы общества. Гражданское общество создается на основе специальных установленных правовых норм, и для его защиты строятся отдельные государственные механизмы и учреждения.Мақалада құқықтық мемлекет және азаматтық қоғам адамзаттық даму келешегі, оның өмірлік маңызды шарттары жиынтығынан туындайтын объективті кажеттілігі мәселелері қарастырылады. Жаһандану кезеңіндегі қоғамдық қатынасқа құқықтың реттеуші және басқа да ықпал етуінің мазмұны, азаматтық қоғамның институттар жүйесі жәрдемімен мемлекеттік органдарының қысымына қарсы тұру мүмкіндігі талқыланады.