ҚАУІПТІ ТАБИҒИ ҚҰБЫЛЫСТАРДАН ТУЫНДАҒАН ЖЕРЛЕРДЕ ЭНЕРГЕТИКАЛЫҚ КЕДЕЙЛІКТІ АЛДЫН АЛУ: МАКЕРАТА-ФЕЛТРИЯ, ПЬЕВЕ-ТОРИНА ЖӘНЕ МУЧЧИДІҢ МЫСАЛЫ (Journal of actual problems of jurisprudence, 2024)
Энергияға қол жеткізу, әсіресе Украинадағы соғыстан және соңғы табиғи апаттардан кейінгі уақытта, еуропалық саясаткерлер арасында маңызды тақырып болды. Дегенмен, Италияның кейбір аудандары бар, әсіресе марке аймағы, олар 2016 жылдан бері сейсмикалық оқиғаларға байланысты төтенше жағдайда өмір сүріп келеді. Осы жағдайды ескере отырып, бұл құжат Италия үкіметі мен АРЕРА әкімшілігінің табиғи апаттан зардап шеккен аумақтардағы электр энергиясына қатысты қабылдаған саясатын зерттейді. Атап айтқанда, бұл құжаттың мақсаты - апаттан зардап шеккен елдерде энергияның қолжетімділігімен және соның салдарынан эвакуацияланғандардың энергетикалық кедейлігімен күресудің ең қолайлы шешімі энергетикалық қауымдастықтарды құру екенін көрсету. Осыған байланысты-сонымен қатар ЕО 2018/2001 директивасының (RED II директивасы деп те аталады), ЕО-ның келесі буын қорларының және Маркенің 2021 жылғы 11 маусымдағы N аймақтық Заңының арқасында. 10, бұл ауылдық қауымдастықтар құратын жаңа энергетикалық қауымдастықтардың көбеюіне ықпал етуі мүмкін-қазірдің өзінде Макерата-Фельтрия (Песаро-Урбино) және Мучча мен Пьеве-Ториннің болашақ дамуы (екеуі де Флоренция провинциясындағы Марке аймағының кратерінде орналасқан) сияқты жағдайлық зерттеулер мен ең жақсы тәжірибелер бар. Мачерата), бұл табиғи апаттан зардап шеккен Италияның ауылдық жерлеріндегі энергетикалық қауымдастықтардың болашақ дамуына мысал ретінде алынуы мүмкін.Түйін сөздер: энергетикалық құқық, электр энергиясына төлемдер, апаттар туралы заң, энергетикалық қауымдастықтар, Просюмеризм