Сравнительный анализ отдельных положений Конституций Республики Казахстан и Республики Польша. Қазақстан Республикасы мен Польша Республикасы Конституцияларының жекелеген ережелеріне салыстырма талдау. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Казахстан и Польша относятся к романо-германской правовой системе. В статье проведен сравнительно-правовой анализ конституционных положений, закрепляющих основы судебной системы и основы государственного регулирования экономики Республики Казахстан и Польской Республики. В области основ судебной системы рассмотрены конституционные принципы организации и деятельности судов. Вопросы государственного регулирования экономики освещены в контексте конституционных основ антимонопольной политики в указанных государствах. Авторы дают оценку возможности применения опыта Польши для дальнейшего совершенствования законодательства Республики Казахстан.Қазақстан мен Польша романдық-германдық құқықтық жүйеге жатады. Мақалада Қазақстан Республикасы мен Польша Республикасы сот жүйелерінің негіздері мен экономикаларын мемлекеттік реттеу негіздерін бекітетін конституциялық ережелерге салыстырмалы-құқықтық талдау жүргізілген. Сот жүйесі негіздерінің саласында соттарды ұйымдастырудың және олардың қызметінің конституциялық принциптері қаралған. Экономиканы мемлекеттік реттеу мәселелері аталған мемлекеттердің антимонополиялық саясатының конституциялықнегіздерінің аясында қарастырылған. Авторлар Польшаның тәжірибесін Қазақстан Республикасының заңнамасын одан әрі жетілдіру үшін қолдану мүмкіндігіне баға береді.