Қылмыстылықтан виктимологиялық сақтандырудың кейбір мәселелері туралы. О некоторых проблемах виктимологической профилактики преступности. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Мақалада жәбірленушілер туралы ілім ретіндегі виктимологияның түсінігі беріліп, виктимологиялық сақтандыру мәселелері талданылған. Виктимологиялық сақтандыру мәселелері жан-жақты түрде қарастырылған. Автор виктимологиялық сақтандырудың деңгейлеріне тоқтала отырып, қылмыстылықтың деңгейінің азаюына және оны бейтараптандыруға байланысты ұсыныстар жасауға тырысқан.В данной статье дается понятие виктимологии, как об учении о потерпевших. Рассматриваются проблемы виктимологической профилактики. Анализируя уровни виктимологической профилактики, автором предложены рекомендации по снижению и нейтрализации уровня преступности.