Issues of Legal Groundwork for Hydrocarbons Production in the Republic of Kazakhstan. Қазақстан Республикасында көмірсутегілерді өндіруді құқықтық қамтамасыз ету мәселелері. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
In this article the author consideres actual legal issues related to the environment in the extraction of hydrocarbons in Kazakhstan. Also it provides an analysis of the current legislation, moreover, consideres Concept and Address to the nation of Kazakhstan “Kazakhstan Strategy-2050”. Also the article sugests specific recommendations and proposals that could be actually applied while implementing the Strategy 2050 of the President of the Republic of Kazakhstan.Мақалада Қазақстан Республикасында көмірсутегі шикізатын барлау және өңдіру кезінде қоршаған ортаны қорғаудың бүгінгі күнгі көкейкесті құқықтық мәселелері қарастырылған. Автор қолданыстағы заңнамаға талдау жасаған және сонымен қатар осы салада Қазақстан Республикасының Президенті Елбасы Н.Ә.Назарбаевтың «Қазақстан-2050» Стратегиясы – қалыптасқан мемлекеттің жаңа саяси бағыты» атты Қазақстан халқына Жол-дауынан туындайтын тұжырымдар мен нақты ұсыныстарды жүзеге асыру жолдары көрсетілген.