Талап қою құқығы және оның теориялық аспектілері. Право на исковое заявление и его теоретические аспекты. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Бұл мақалада сотқа талап қоюдың тиісті тәртібін реттейтін қолданыстағы азаматтық іс жүргізу заңнамасын зерттеуге, талап қою құқығын іске асыру шарттары мәселесінің теориялық және тәжірибелік жақтарын ашуға талпыныс жасалды. Мақалада талап қою құқығын іске асыру шарттары болатын мән-жайларға талдаужасалып, олардың кұқықтық табиғатын анықтауға назар аударылды.В данной статье раскрыты теория норм гражданско-процессуального законодательства, регулирующие порядокискового производства, и их практическое применение. Также сделан анализ порядка искового производства и обращено внимание на его правоприменение.