Правовой режим имущества акционерных обществ. Акционерлік қоғамдардың мүлкінің құқықтық режимі. (Journal of actual problems of jurisprudence, 2016)
Настоящая статья посвящена особенностям правового режима имущества акционерных обществ. На сегодняшний день АО является одной из самых распространенных организационно-правовых форм юридического лица.На современном этапе развития экономики Республики Казахстан основной формой предпринимательства являются негосударственные юридические лица, а одной из наиболее распространенных организационно-правовых форм – АО. В этой статье будут рассмотрены вопросы, посвященные определению структуры и состава имущества АО по современному законодательству Казахстана.Бұл мақала акционерлік қоғам мүлкінің құқықтық режимінің ерекшеліктеріне арналған. Бүгінгі таңда АҚ заңды тұлғаның ең кең тараған ұйымдастырушылық-құқықтық нысандарының бірі болып саналады. Осы кезеңдегі Қазақстан Республикасының экономикасының дамуында кәсіпкерліктің негізгі нысаны болып ең кең тараған ұйымдастырушылық-құқықтық нысандардың бірі ретіндегі АҚ болып саналатын мемлекеттік емес заңдытұлғалар табылады. Бұл мақалада Қазақстанның қазіргі кезеңдегі заңнамасы бойынша АҚ мүлкінің құрылымы мен құрамын анықтауға арналған сұрақтар қарастырылады.