Өзбекстан Республикасының қазіргі әкімшілік құқығы: мәні мен құрылымын түсінудің жаңа тәсілдері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2020)
Бұл мақала Өзбекстан Республикасының қазіргі әкімшілік құқығының бірқатар мәселелерін талдауға арналған. Сонымен қатар, осы мәселелерді шешудің әртүрлі тәсілдері шет мемлекеттердің заңнамаларында зерттеліп, зерттеліп отырған мәселелер бойынша әртүрлі ғалымдардың пікірлері қарастырылады. Мақалада мемлекеттік басқару жүйесін реформалауға, атқарушы органдар қызметінің институционалдық және ұйымдастырушылық-құқықтық негіздерін жетілдіруге құқықтық талдау берілген; мемлекеттік қызметтер жүйесін жетілдіру мәселелері; кәсіби мемлекеттік қызметтің тиімді жүйесін қалыптастыру мәселелері; әкімшілік процестің мәселелері. Осы проблемаларды талдау негізінде Өзбекстан Республикасының атқарушы билік органдары туралы арнайы заң қабылдау қажеттілігі туралы ұсыныстар енгізіледі; «Жергілікті өзін-өзі басқару туралы» Өзбекстан Республикасының Заңын «жергілікті өзін-өзі басқару» ұғымына қатысты нормамен толықтыру туралы; атқарушы билік органдарының қызметі саласындағы әкімшілік рәсімдерді оңайлату туралы; «Мемлекеттік қызмет туралы» заң қабылдау қажеттілігі туралы. Түйін сөздер: заң, атқарушы билік, мемлекеттік қызмет, әкімшілік рәсімдер, мемлекеттік қызметтер.