Қазақстан Республикасының конституциялық қауіпсіздік объектілері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақала конституциялық қауіпсіздікті қамтамасыз етудің кейбір аспектілеріне, Қазақстаназаматтарының саяси және өзге құқықтарына және Қазақстан Республикасының конституциялыққұрылысы қағидаттарына арналған. Жұмыстың мақсаты – Қазақстан Республикасыныңконституциялық жүйесінің жұмыс істеу проблемаларын және оны әлеуметтік тұрақтылықпен саяси тұрақтылықты қамтамасыз етудің кейбір қағидаттарын зерттеу контексінде оныжетілдіру мәселелерін талдау. Атап айтқанда, діни және саяси экстремизм конституциялыққауіпсіздікке қауіп төндіреді. Мәселенің өзектілігі Қазақстан Республикасы мен конституциялыққұрылымының қоғамы үшін Қазақстан Республикасының демократиялық дамуының сөзсізқұрамдас бөлігі ретінде әлеуметтік-саяси маңызы бар. Мақала жазу кезінде жалпы ғылыми жәнежеке ғылыми әдістер (диалектикалық, тарихи, салыстырмалы-құқықтық, арнайы құқықтық,логикалық) пайдаланылды. Мақаланың практикалық маңыздылығы Қазақстан Республикасыныңконституциялық қауіпсіздікті қамтамасыз ету туралы, сондай-ақ құқық қолдану практикасындақолданыстағы заңнамасын жетілдіруде алынған нәтижелерді пайдалану мүмкіндігі болыптабылады.Түйін сөздер: конституциялық қауіпсіздік, конституциялық жүйе, қоғамдық келісім,экстремизм, саяси құқықтар, қағидаттар.