ІРІЛЕНДІРУ МӘСЕЛЕЛЕРІ БОЙЫНША НОРМАТИВТІК БАЗАНЫ ТАЛДАУ АУЫЛ ШАРУАШЫЛЫҒЫ ТАУАР ӨНДІРУШІЛЕРІНІҢ (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Қазақстанның ДСҰ-ға кіруіне байланысты аграрлық саясаттағы бағдарлар өзгерді, бəсекеге қабілетті өнім шығараалатын орта жəне ірі тауарлық өндірісті дамытуға қажеттілік туды. Елдегі ауылшаруашылық өндіріс шағын тауарлықкүйінде қалып, соның əсерінен əлсіз бəсекеге қабілетті болып отыр. Біздің үкімет бұл мəселені шағын шаруа қожалықтардыауыл тұтынушылық кооперативтерге біріктіру арқылы шешуге тырысуда. Алайда шаруалардың арасында басқаша ойқалыптасты. Олар ауыл тұтынушылық кооперативтерге бірігуді өздері үшін экономикалық тиімсіз деп есептейді. Бұлмақала осы мəселенің негізін ашуға арналған. Ол үшін заң актілеріндегі шағын тауарлық өндірушілердің бірігуіне кедергіжасау немесе ынталандыру түпнегіздеріне сараптама жасалған.