ДУХОВНО – НРАВСТВЕННОЕ ВОСПИТАНИЕ ГОСУДАРСТВЕННЫХ СЛУЖАЩИХ (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада мемлекеттік қызметкерлерді рухани-адамгершілік тұрғыдан тəрбиелеудің мəні жан-жақты талданады.Мемлекеттік органдарда жұмыс атқаратын қызметкерлерге қарапайым халықтың артар үміті жоғары екендігін естеншығармаған жөн. Сол себептен де мемлекет мүддесі үшін қызмет атқаратын азаматты рухани құндылық, адамгершілікқағидаларымен сусындату, осы қасиеттерді бойына жинақтау бүгінгі күннің ең басты мəселелерінің бірі. ҚазақстанРеспубликасының Конституциясында Елбасымыздың əр жылғы жолдауларында мемлекеттік қызметкер азаматтардыңқұқығын, ар-намысын, еркіндігін сыйлауына басты назар аударылады. Қорыта келгенде, мемлекеттік қызметкер туралызаңда да бұл тақырып қарастырылмаған. Сондықтан, шенеуніктерді дайындау, оқыту барысында рухани-адамгершіліктəрбие беру тəжірибесін мемлекеттің басым бағыттарының біріне айналдыру керек.