САЯСИ – ҚҰҚЫҚТЫҚ ІЛІМДЕР ТАРИХЫНДАҒЫ ҚҰҚЫҚТЫҚ МЕМЛЕКЕТТІК ТУРАЛЫ ИДЕЯЛАР (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Осы туралы В.В.Лазарев айтқандай, құқықтық мемлекеттің қалыптасуы, сайып келгендеқұқықтық мемлекеттің құрылуын аяқтау, адамның бостандығы мен құқығын қамтамасыз етументікелей байланысты, мемлекеттің азамат алдындағы, азаматтың мемлекет алдындағыжауапкершілігінің сақталуы шарт.