ХАЛЫҚАРАЛЫҚ ҚҰҚЫҚ ПЕН ҚАЗАҚСТАН ЗАҢНАМАСЫ БОЙЫНША ГЕНОЦИД ҚЫЛМЫСЫ ҮШІН ЖАУАПКЕРШІЛІК ТҮРЛЕРІ (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Сонымен, құқық бұзушымемлекет келтірген зиянды өндіру формасы геноцид үшін жауапты мемлекеттің заңдық(материалдық) жауапкершілігіне жатқызылуы тиіс. Бұларға жатқызылатындар: реституция, өтемақы(компенсация), пайыз.