ЕҢБЕК ҚҰҚЫҒЫНДАҒЫ ӨКІЛДІК ҚАТЫНАСТАРЫНЫҢ СУБЪЕКТІЛЕРІНІҢ ҚҰҚЫҚТЫҚ МӘРТЕБЕСІ ТУРАЛЫ (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Еңбек қатынастарының субъектілері ретінде тараптардың өкілдері қызметкерге ғана тиесіліқұқықтардан басқа тиісінше құқықтар мен міндеттерге ие болулары қажет, себебі қызметкердің өзінеғана тиесілі құқықтары басқа тұлағаларға берілмейді. (еңбек шартын жасасу, міндеттерін жүзегеасыру және т.б.).Біздің ойымызша жұмыс берушілер мен қызметкерлердің өкілдерінің құқықтық мәртебесі арнайыеңбек құқық қабілеттілікпен байланысты айрықша арнайы сипатта болады.