БАНК ЖҮЙЕСІНІҢ ҚАЛЫПТАСУЫ МЕН ДАМУЫ ҚЫРҒЫЗ РЕСПУБЛИКАСЫНДА (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Банк жүйесінің жандануы және дамуы экономикалық тұрақсыздық пен нарықтық экономика жағдайындағы несие-банкжүйесін құқықтық реттендірудің отандық тәжірибесінің жоқтығы жағдайында өтіп жатыр. Жаңа заманғы нарықтықэкономикадағы банк жүйесі экономиканың барлық салаларымен қарым-қатынасы арқасында үлкен маңызға ие. ҚырғызРеспубликасында өткізіліп жатқан экономикалық реформаның негізгі құраушысы нарықтық экономиканың шешуші саласы– банк жүйесінінің реформасы болып табылады.