В качестве юридического лица товарищество с ограниченной ответственностью (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Қазіргі кезде, заңды тұлғалардың көптеп құрылуы елдің экономикасының дамуына зорүлес қосады. Экономикада əртүрлі заңды тұлғалар қызмет істейді, олар ерекшеліктерімен салалыққұрамда болушылығымен, мамандану дəрежесімен, ұйымдастыру тəсілімен, механизация жəне ав-томатизация ерекшеліктерімен, ұйымдастыру, құқылық формаларымен, т.б. бөлінеді. Заңды тұлғалармекемелерінің көп түрлі болуы кез келген мемлекеттің экономикасының тиімді қызмет істеу негізінқұрайды.Түйін сөздер: заңды тұлға, жауапкершілігі шектеулі серіктестік, акционерлік қоғам, құқықтар менміндеттер, коммерциялық жəне коммерциялық емес заңды тұлғалар, мемлекет, кəсіпкерлік, құрылтайқұжаттары, жарғы.