Адамның өмір сүру құқығын қамтамасыз етудің кейбір мәселелері: заң теориясын салыстырмалы талдау және қылмыстық құқық теориясы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада өмір сүру құқығын қамтамасыз етудің жəне өмірдің басталуын анықтаудың теориялық мəселелеріқарастырылады. Шетелдерде өмір сүрудің басталуына қатысты қылмыстық-құқықтық нормаларға салыстырмалы талдаужүргізіледі. Толыққанды баланың туылуы мақсатында жүкті əйелдердің өмір сүру дағдысының талаптарын заңды түрдебекіту қажеттілігі туралы ұсыныстар жасалады.Түйін сөздер: адам құқығы, өмір сүру құқығы, өмірдің бастауы, адам құқықтарын қорғау, мемлекет, аборт, кісі өлтіру.