Заттық құқықтың сипаттамасы, дамуы, түсінігі, жетілуі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Ғылыми мақалада азаматтық-құқықтық реттеудің пəні ретінде жеке мүліктік емес қатынастардың қалыптасуы мен дамуының құқықтық жəне теориялық аспектілері, мүліктік емес құқықтар мен мүліктік емес игіліктердің мазмұнын анықтаудың сұрақтары, олардың жеке тұлғалармен арақатынасы мен байланысы, жеке мүліктік емес қатынастардың құқықтық реттелуінің əдістері қарастырылады, жеке мүліктік емес қатынастар кешенді сипатқа ие құқықтың жеке саласымен реттелуі керек деген қорытынды дəйектеледі, себебі ол жеке-жария сипаттық қатынастарды қозғайды.