Кәмелетке толмағандардың мінез-құлқындағы құқық бұзушылық жасауға (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада өсу кезеңіндегі уақытша мінездің өзгеруінің барлық акцентуациялары қаралған.Сонымен қатар олардыңкөпшілігі психикалық ауруларға ауысады немесе өмір бойы сақталады.Акцентуация түпкілікті түсінік емес, бірақ вариантнорма ретінде ұсынылады.Сондықтан да акцентуация мінездеме психиаторлық диагноз ретінде қарастырылмайды.Түйін сөздер: генезис,акцентуация, кəмелетке толмағандар,құқық бұзушылық, құқықтық норма, мінез, патология.