Адамның өмір сүру құқығын қамтамасыз етудің кейбір мәселелері: заң теориясын салыстырмалы талдау және қылмыстық құқық теориясы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада өмір сүру құқығын қамтамасыз ету және өмірдің басталуын анықтаудың теориялық мәселелері қарастырылады. Шетелдік елдерде өмірдің басталуына қатысты қылмыстық заңды салыстырмалы талдау. Қорытынды толыққанды балаға ие болу үшін жүкті әйелдің өмір салтына қойылатын талаптарды заңнамалық негізде бекіту қажет деп тұжырымдалған.