Атқару билігінің қалыптасуы мен дамуы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада мемлекеттік басқару институтының табиғи-тарихи даму заңдылығы расталады,оның аясында мемлекеттің,оныңинституттары мен органдарының əлеуметтік-құқықтық жəне саяси мəні шынайы түрде өзгереді жəне мемлекеттік басқаруоргандарының жоғары деңгейдегі даму динамикасы байқалады. Осыған байланысты билік институттарын табиғи-тарихи дамутұрғысынан зерттеудің маңыздылығына ерекше көңіл бөлінеді, ол билік институттарынан тиімді жəне заңды құбылыстардыбөліп алып, Қырғызстанның құқықтық жүйесіне демократиялық басқару үлгілерін имплементациялауды жетілдіру мақсат етіпқойылады