ҚР экологиялық сақтандырудың институты жəне экологиялық тəукел (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Қазақстанда экологиялық сақтандыру институтын жүзеге асыру, қоршаған ортаның аса ластануына, табиғатты қорғауаясындағы төмен қаржыландыруға жəне осыдан туындайтын төтенше жағдайларды жою жəне алдын алу шығындарына байла-нысты қазіргі таңдағы қажетті механизм болып табылады. Бірқатар проблемаларға байланысты Қазақстанда еркін экологиялықсақтандыру толық дамымайтындығына көз жеткізуге болады. Қазіргі кезде қоршаған ортаны қорғау саласындағы тəуекелдердісақтандыру мəселелеріне көп көңіл бөлінеді.