Экологиялық сақтандыру экологиялық қауіпсіздікті қамтамасыз ету құралы ретінде (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Берілген мақалада табиғатты пайдаланудағы қауіпті басқарудың бір шарасы ретіндеэкологиялық сақтандырудың тиімділігі, табиғатты пайдалану қаупі, экологиялық сақтандырудыңнегізгі ерекшелігі қарастырылған, сақтандыру саласындағы тəжірибелік қызметтің қазіргі кездегіəдістерін жетілдіруге арналған ұсыныстар берілген. Соның ішінде жер қойнауын пайдаланусаласындағы экологиялық сақтандыруға назар аударылған