Украинадағы отбасыларды əлеуметтік қорғаудың өкілдігінің бағыттары (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Украинадағы отбасыларды əлеуметтік қорғаудың қолданыстағы жүйесіне өзгерістер енгізудің мақсаттылығы дəлелденді.Украинада отбасыларды əлеуметтік қамтамасыз ету жүйесіне əрекет ететін жүйелі деформациялар анықталынды. Отба-сыларды əлеуметтік қорғау оптимизациялауының өкілдік бағыттары ұсынылды: отбасылардың мүддесін қорғаумен бай-ланысты əлеуметтік заңнаманы реформалау, əлеуметтік жəне өтем төлемдерін тағайынау; əлеуметтік қызметтерді ұсынуұйымы; əлеуметтік жұмысты жəне əлеуметтік қызметтерді ұсынуды жүзеге асыру тəтібін реттеу; əлеуметтік мемлекеттікбағдарламаларды қабылдау; мемлекеттік əлеуметтік шаралар өткізу