Халықаралық факторингті құқықтық реттеу ерекшеліктері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақала халықаралық факторингті құқықтық реттеудің қайнар көздеріне арналған. Авторхалықаралық факторингтің мəнін, оны құқықтық реттеу ерекшеліктерін қарастырады. Халықаралықфакторингтің құқықтық негізі ретінде 1988 жылы 26 мамырда Оттава қаласында қабылданған«Халықаралық факторинг туралы» УНИДРУА Конвенциясы, 2001 ж. БҰҰ-ның халықаралық сауда-да дебиторлық берешекті беру туралы Конвенциясы зерттеледі. Халықаралық факторингті сыртқыэкономикалық мəміле ретінде қарастыра отырып, оны коллизиялық құқықтық норма негізінде реттеумəселелеріне ерекше мəн беріледі. Халықаралық факторинг операцияларының халықаралық кон-венциялармен жəне ұлттық заңнама негізінде құқықтық реттелу шегі көрсетіледі жəне осы орайдаотандық заңнаманы жетілдіру жолдары ұсынылады.