Айыпкерліктің қарсы əрекетінің тиімді жүйесінің тетіктері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақалада қылмыстылықтың алдын алу жүйесін жобалау жəне ұйымдастырудың өзекті мəселелеріне талдау берілген,қылмыстылықпен күресу жүйесіне қарасты төмендегі негізгі жүйелер анықталған: қылмысты анықтау жүйесі; қылмыскердіидентификациялау жүйесі; қылмыскерге əсер ету жүйесі; қоғамға əсер ету жүйесі.