Адам құқықтарын қорғау механизмі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Жұмыста əркiмнiң құқық субъектiсi ретiнде танылу құқығы жəне өзiнiң құқықтарымен бостандықтары, қажеттi қорғанысты қоса алғанда, заңға қайшы келмейтiн барлық тəсiлменқорғауға жататындығы көрсетілген. Адам құқықтарын қорғау механизмі – бұл адам құқықтары,бостандықтары мен заңды мүдделерін қанағаттандыру жолындағы кедергілерді жою мақсатындакезекті түрде ұйымдастырылған заңды құралдардың жүйесі.