Қазақстан Республикасында экологиялық төлемдерді өндіріп алудың мемлекеттік тетіктері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада экологиялық төлемдерді өндіріп алудың мемлекеттік тетіктеріқарастырылған. Еліміздің аумағындағы орналасқан жер байлығын пайдаланғаны үшін мемлекеттікбюджетке түсетін міндетті төлемдерді төлеуге арналған арнайы мемлекеттік әдісі, мемлекеттік билікоргандарының алдына қойған жобалары мен заңнамалық тұрғыдағы нормалардың қолданылуындамытуға ұсыныс беруге арналған.