Қазіргі кезеңдегі халықаралық теңіз құқығы жəне Қазақстан Республикасы (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Берілген еңбекте автор халықаралық теңіз құқығының қалыптасуын қарастырады.Теңіз кеңістігінің режимін жəне құқық статусты қадағалайтын негізгі көпжақты мемлекетаралықкелісімдер талқыға салынған. Бұл мақалада қазіргі халықаралық теңіз құқығының принциптеріжете зерттеліп жүйеленген. Сонымен қоса, жаңа құқықтық принциптердің қалыптасуы мен теңізқұқығының аймақ аспектілері осы жұмыста сөз етілген. Осы мақалада басты назар Каспий теңізініңқұқықтық статусының анықтауына бөлінген. Қазақстан Республикасының бұл мəселе жөніндегікөзқарасы талданып, бүгінгі күнде жағалау мемлекеттерінің аталған мəселе бойынша ұстанымдарықозғалған.