Презумпция вины, освобождение от гражданско-правовой ответственности и её исключение (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақала азаматтық құқық институттарындағы жауапкершіліктен босату мəселелерін бөліп көрсетуге арналған. Құқықтеориясындағы, қылмыстық жəне əкімшілік құқықтағы, сонымен қатар азаматтық заңнама шегіндегі жауапкершіліктен босатунегіздері қарастырылады. Мақалада жауапкершіліктен босату негіздері ретінде іс-əрекеттің құқыққа қайшылығын жоятынмəн-жайларды ажырату керек деп атап көрсетілген. Кінəлілік презумпциясы жəне кінəсіз жауапкершілік сұрақтарына аса көңілбөлінген.