Қазақстан Республикасы Ішкі істер органдарының террористік сипаттағы қылмыстарымен күресудегі қызметі (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Бұл мақалада автор Ішкі істер органдарының террористік сипаттағы қылмыстарының алдын алу, жолынкесу, ашу мен тергеу бойынша атқаратын қызметтеріне тоқталған. Террооризмге қарсы күресуге қатыстыІІО қызметін реттейтін құқықтық нормативтік актілері сараланған. Ішкі істер органдары қызметінің негізгімақсаттары мен міндеттері айқындалған. Террористік ұйымдар мен топтар бойынша ақпараттар алу жәнепайдалану; террористік топтардың орныққан мекендерін жедел-ізддестіру шаралары арқылы анықтау жәнеалынған ақпараттарды тиімді пайдалану; тергеу мен соттан бой тасалаған террористерге және террористіксипаттағы қылмысты жасауға дайындалуда деген ақпарат бар тұлғаларға іздеу жариялау; террорлық актігеқатысты дәлелдемелерді анықтау, жинау, зерттеу жүргізу жұмыстары қарастырылды.Түйін сөздер: террористік сипаттағы қылмыстар, терроризм, экстремизм, террористік ұйымдар мен топтар,ішкі істер органдары.