Кәмелетке толмағандарға жазаларды қолданудың ерекшеліктері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Кәмелетке толмағандар арасындағы қылмыстылықтың алдын алу да ҚР қылмыстық кодексінде қарастырылғанжазаларды тиімді қолданудың маңызы зор. Автор мақалада бірыңғай ювенология ғылымын және мәжбүрлітүзеу (коррекция) шаралары жөніндегі жаңа институтты құру және құрастыру мәселелерін көтереді.Түйін сөздер: қылмыстылықтың алдын алу, кәмелетке толмағандар арасындағы қылмыстылық, ювенология,құқыққа қайшы жүріс-тұрыс, құқықтық девиация, медициналық сипаттағы мәжбүрлеу шаралары, мәжбүрлітәрбиелеу шаралары, мәжбүрлі түзеу (коррекция) шаралары.