Жер қойнауын пайдалану құқығының кейбір мәселелері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Ғылыми жұмыстың мақсатына сәйкес жер қойнауын пайдалану құқығының ұғымы мен мазмұнына тал-дау жүргізілді. Зерттеу барысында жер қойнауының Қазақстан үшін маңыздылығына, жер қойнауы ұғымынанықтаудағы кемшіліктерге тоқталып, жер қойнауын пайдалану құқығының объективтік және субъективтіктұрғыдағы мәселелері қарастырылды.Түйін сөздер: жер қойнауы, минералдық шикізат, пайдалы қазба, жер қойнауын пайдалану құқығы,келісімшарттық аумақ.