Қазақстан Республикасының азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету саласындағы заңнамалардың даму үрдістері (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Мақала азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз ету мақсатындағы агроөнеркәсіптік кешенді мемлекеттік реттеудіңжетілдіру мәселелеріне арналған. Ауыл шаруашылығы өнімдерін мемлекеттік реттеудің қажеттілігі негізделеді,мемлекет өзінің азаматтары алдында өмір сүруге қолайлы жағдай жасауға, азық-түлік қауіпсіздігі мен басқа даауыл шаруашылық тауарларын қамтамасыз етуге жауапты. Мақалада агроөнеркәсіптік кешенді мемлекеттікреттеуді жетілдірудің түсінігі мен мақсаттары және азық-түлік қауіпсіздігін қамтамасыз етудің мәселелері меноларды шешу жолдары зерттеледі.Түйін сөздер: мемлекеттік реттеу, агроөнеркәсіптік кешен, азық-түлік қауіпсіздігі, құқықтық қамтамасыз ету,мемлекет қызметтері.