Экологиялық аудандастыру туралы нормалардың Қазақстан Республикасының қазіргі құқық жүйесіндегі орны (Journal of actual problems of jurisprudence, 2019)
Осы мақаланың негізгі сұрағы экологиялық аудандастыру туралы нормалардың Қазақстан Республикасыныңқұқықтық жүйесінде алатын орнымен байланысты. Сұраққа жауап іздеу барысында экологиялық құқықтыңтүсінігі қарастырылып, оның құрамында “Экологиялық аудандастыру” ішкі институты бөлінеді. Оның пәні,тәсілдері, субъектісі, объектісі және басқа да құқықтық институттармен байланысы зерттеледі.Түйін сөздер: экологиялық құқық, экологиялық аудандастыру, экологиялық аудандастыру туралы нормалар,экологиялық аймақтау.